HDZ misli ozbiljno: Skidaju imunitet Željku Jovanoviću jer žele da mu se sudi za klevetu?



"NIKADA u povijesti Sabora nije skinut imunitet saborskom zastupniku za izrečeno mišljenje. Ali nikada nije ni postojala stranka čiji je vrh, poput vrha HDZ-a osmislio, organizirao i proveo kriminalni poduhvat pljačke državnog proračuna, državnih tvrtki, a to znači i plaća i mirovina svih građana Hrvatske, pa tako i članova HDZ-a!", komentirao je saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović neslužbene glasine  da je ured predsjednika Sabora Luke Bebića stigao zahtjev HDZ-a po odvjetniku Vladimiru Gredelja za skidanjem imuniteta kako bi ga tužili za klevetu.

Kako smo provjerili skidanje imuniteta saborskom zastupniku može jedino tražiti Državno odvjetništvo, a u slučaju privatnih tužbi to može zatražiti nadležni sud.

Stranka ni odvjetnik neke od političkih stranaka ne može zatražiti skidanje imuniteta zastupniku. Sukladno tome, Mandatno-imunitetno povjerenstva ne može o eventualnom skidanju imuniteta zastupnika Jovanovića niti raspravljati.

Kako smo provjerili pred Mandatno-imunitetno povjerenstvo nije stigao zahtjev za skidanje, a dodajmo ovoj vijesti i onu koja kaže da je to tijelo danas odbilo skinuti imunitet HDZ-ovom zastupniku Petru Mlinariću po privatnoj tužbi za klevetu vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe.

"Nitko nas u HDZ-u neće proglašavati kriminalcima, lopovima i zločincima", rekla je Jadranka Kosor, šefica HDZ-a prije par dana u Rijeci najavivši kako je HDZ podnio tužbu protiv zastupnika SDP-a Željka Jovanovića zbog njegovih učestalih izjava kako je njena stranka zapravo zločinačka organizacija. 

Pročitajte više