HDZ-ovac za volanom BMW-a kriv je za nesreću u kojoj je teško ozlijeđen Kolindin savjetnik

Foto: Žarko Bašić, Patrik Maček/Pixsell

POLICIJSKA uprava vukovarsko-srijemska objavila je danas što je utvrđeno provedenim očevidom nakon prometne nesreće koja se dogodila oko 2.30 u petak, 8. lipnja, u kojoj su sudjelovala tri osobna vozila, a pet osoba je ozlijeđeno, od čega dvije teže. Među ozlijeđenima su Kolindin savjetnik Tomislav Madžar, koji je teže ozlijeđen te Marijan Kustić, saborski zastupnik HDZ-a i direktor u Hrvatskom nogometnom savezu koji je lakše ozlijeđen.

"Utvrđeno je da je 43-godišnjak koji je upravljao osobnim vozilom „BMW“ zagrebačkih registarskih oznaka, u raskrižju cesta kod mjesta Bobota, oduzeo prednost prolaska osobnom vozilu koje je dolazilo iz smjera Osijeka u smjeru Vukovara a kojim je upravljao 25-godišnjak.

Uslijed udara vozila došlo je do zanošenja osobnog vozila „BMW“ koje je udarilo u osobno vozilo „Fiat“ vukovarskih registarskih oznaka, koje se nalazilo zaustavljeno prije raskrižja čekajući uključenje u promet", izvijestila je policija. 43-godišnjak za volanom BMW-a bio e HDZ-ovac Kustić.

Policija dodaje kako su unesreći teže ozlijeđeni 25-godišnji suvozač iz osobnog automobila osječkih registarskih oznaka i suvozač u osobnom vozilu zagrebačkih registarskih oznaka (39-godišnjak). Lakše su ozlijeđeni vozači osobnih automobila.

Po dolasku policije na mjesto događaja svi sudionici su alkotestirani te niti jednome nije utvrđena prisutnost alkohola. Svim ozlijeđenim osobama je pružena liječnička pomoć u Općoj županijskoj bolnici u Vukovaru, dok je 43-godišnjaku koji je prouzročio prometnu nesreću izuzet uzorak krvi i urina.

Po okončanju očevida, predmet je upućen državnom odvjetništvu  u Vukovaru, izvijestili su iz policije.

Pročitajte više