Hloverka: Ne može za ravnatelja HTV-a biti izabran netko tko ne zna ni hodati njegovim hodnicima

NEKADAŠNJA novinarka HTV-a i najzvučnija akvizicija konkurentske tv kuće, Nova TV, Hloverka Novak Srzić, podržala je izbor Sutlića za v.d. ravnatelja, ali je zgrožena sukobom koji je izbio između članova vijeća Kolarević i Bljajića.

"Zgrožena sam ponašanjem mladog vijećnika Bljajića, ne mogu vjerovati da se fizički pokušao obračunati s jednom vijećnicom. Cijela ta situacija je nevjerovatna i očito pokazuje kako su neki željeli sačuvati svoje pozicije i pod svaku cijenu zaustaviti promjenu. Ali drago mi je da je Sutlić izabran za v.d. ravnatelja i nadam se da će HRT uskoro dobiti pravog ravnatelja", rekla je Hloverka Novak Srzić u razgovoru za Index.

Popularna Hlo potpuno podržava izbor Sutlića za v.d. ravnatelja i ističe kako ga jako cijeni, te kako je on svojim dugogodišnjim radnim stažem na HRT-u potpuno zaslužio ravnateljsku fotelju.

"Sutlić radi na HTV-u već 30 godina, što je jedno ogromno iskustvo. Koliko ga ja poznajem, on je uvijek bio profesionalac, potpuno predan svom poslu, s kojim je lako i ugodno raditi. On je već jednom u onim ratnim godinama prognan s HTV-a jer se nije slagao s nečijim mišljenjem. Svakako ima potrebno iskustvo i zna svoj posao što je sigurno u interesu svih zaposlenika. Pa ne može za ravnatelja HTV-a biti izabran netko tko ne zna ni hodati njegovim hodnicima", rekla nam je Hloverka.

Nešto suzdržaniji od svoje kolegice bio je novinar HTV-a Mislav Bago koji nam je samo rekao kako on to ne želi komentirati jer on tu o ničemu ne odlučuje i dodao kako ga cijela ta situacija jednako zanima kao i "prvi Hrvat na mjesecu".

Siniša Svilan je također bio dosta suzdržan u razgovoru s nama, istaknuvši da ne bi bilo u redu komentirati zbivanja u konkurentskom taboru, ali je ipak poželio Sutliću svako dobro i puno sreće napomenuvši da mu je stalo do kvalitetne i stabilne nacionalne televizije bez obzira što je on sam trenutno na komercijalnoj televiziji.

P.V.
Foto: M.P.

Pročitajte više