HND raspisao natječaj za najbolje novinarske radove u 2003.

HRVATSKO novinarsko društvo (HND) raspisalo je natječaj za najbolje novinarske radove u prošloj godini koji je otvoren do 29. veljače.

Pravo kandidiranja za novinarske nagrade imaju svi profesionalni novinari, te HND-ovi ogranci, zborovi, županijska vijeća i sva izborna i radna tijela, priopćeno je danas iz HND-a.

HND će dodijeliti nagradu za životno djelo "Otokar Keršovani", nagradu "Novinar godine", te nagrade za najzapaženije novinarske radove "Marija Jurić-Zagorka" za tisak, agencijsko novinarstvo, radio, televiziju i internet i to u kategorijama vijest-izvještaj, reportažu, intervju/razgovor, komentar/kolumnu, istraživačko novinarstvo, najbolje uređenu rubriku-emisiju te karikaturu, ilustraciju i foto montažu.

Uručit će se i nagrada za unapređivanje novinarskog izraza "Veselko Tenžera", za snimateljski prilog na televiziji "Žarko Kaić", te nagrada za novinsku fotografiju "Nikša Antonini".

Kandidati i predlagači dužni su priložiti radove objavljene u novinama, odnosno kasete snimljenih i objavljenih radijskih i televizijskih priloga i emisija, a fotoreporteri, osim dokaza o objavljenoj fotografiji, i fotografiju veličine 18x24 centimetara ili kolor dijapozitive.

Novinara godine će kao i do sada glasovima izabrati članovi HND-a, a ostale nagrađene ocjenjivački sud.

Nagrade će biti uručene u svibnju na redovnoj Skupštini HND-a i Danima hrvatskog novinarstva.

Pročitajte više