Hrvat spasio život dvojici na Tajlandu. Za Index: Hodao sam s njima po dnu

Facebook: ThaiVisa/Siniša Leto

UGOSTITELJ iz Pule Siniša Leto (51) prošlog je tjedna od utapanja spasio dvojicu muškaraca na plaži grada Pattaye na Tajlandu, piše ThaiVisa.

Skromni Hrvat nije spasio jednog nego dva čovjeka u istom popodnevu, piše tajlandski portal.

No odbio je sebe nazvati herojem, nego se nazvao samo "dobrim Samaritancem".

Djevojke su snimale spašavanje

Siniša Leto kontaktirao je putem Facebooka ThaiVisu kako bi se spasioci poslali na plažu grada Pattaye. Kasnije je portalu priložio i snimku spašavanja dvojice muškaraca. Navodno se radilo o Kinezima.

Djevojke mladića koji su se utapali snimale su cijeli događaj.

"Nisam se bojao"

"Nisam se bojao. Znao sam da će me povlačiti prema dnu i da će me tretirati kao bovu", rekao je Siniša Leto za Index.

"Računao sam da je lakše da ih pustim da me potope i hodam s njima po dnu. Nisu se nalazili jako daleko od obale", objasnio je.

Kada smo ga upitali kako je znao što napraviti i je li već imao iskustva sa spašavanjem, rekao je: "Ne, ali sam sebi tako pomogao u jednoj situaciji kad sam se našao usred velikih valova u Riu de Janeiru."

Ušli su preduboko u more

Dvojica muškaraca kupala su se zajedno, no zapali su u neprilike kada su došli u dublji dio mora te su jedan drugoga povlačili prema dnu.

U tom trenutku im je u pomoć priskočio 190 cm visok Puljanin, piše ThaiVisa.

"Da ih nisam spasio, sigurno bi se utopili jer su jedan drugoga povlačili ispod površine. Kad sam stigao do njih, zgrabili su me kao da sam milijun eura. Nije bilo nikakve verbalne komunikacije, oni su se samo borili za goli život", rekao je Leto za tajlandski portal i dodao kako se sve odigralo prošlog petka ili subote.

Na videosnimci se vidi kako je jednom od muškaraca savjetovao da sljedeći put ne ide toliko duboko u more. Incident se dogodio ispred hotela Bella Vista.

Nitko drugi im nije htio priskočiti u pomoć

Siniša Leto je za portal ThaiVisa rekao kako je već desetak puta bio na Tajlandu i kako ovoga puta planira ostati tri mjeseca.

Spomenuo je i koliko je važno da plaže imaju spasioce.

"Pomogao sam im jer im nitko drugi nije htio priskočiti u pomoć. Neki momci su bili u blizini, ali nisu pružili nikakvu pomoć", rekao je Leto za tajlandski portal

"Spasioci su neophodni. Ljudi često završe u nevolji, odu preduboko i više si ne mogu sami pomoći."

Pročitajte više