Hrvatska turistička odredišta Slovencima najpoželjinija

HRVATSKE turističke destinacije bile su najtraženije među Slovencima koji su ovoga ljeta prije odlaska na ljetovanje istraživali ponudu putem interneta, pokazala je analiza koju je objavio najpoznatiji slovenski pretraživač "Najdi.si".

U kategoriji najtraženijih država Hrvatska je ispred Grčke, Australije, Španjolske i Italije, među pokrajinama Dalmacija vodi pred austrijskom Koruškom, francuskom Provansom i Kalifornijom, a kad je riječ o otocima - Korčula, Pag i Hvar daleko su ispred Sicilije, Maldiva i Korzike koji su također na listi otoka s najviše "klikova" na spomenutoj tražilici.

Kad je riječ o gradovima koje bi Slovenci najradije posjetili, među onim u susjednim državama vodi Venecija ispred Graza, među europskim prijestolnicama Pariz ispred Londona, a od svjetskih metropola na prvom je mjestu New York.
Prema podacima iz "Najdi.si" pretraživača, Slovencima su domaći turistički krajevi najzanimljiviji svojom ponudom termalnih kupališta i mogućnostima planinarenja. Najradije se idu kupati u Čateške toplice, a najradije planinare u Julijskim Alpama.

Pročitajte više