Hrvatsko veleposlanstvo u Beogradu i danas zatvoreno

HRVATSKO veleposlanstvo, kao i obližnje Veleposlanstvo SAD-a u središtu Beograda i u petak su zatvoreni, s obzirom da su ta veleposlanstva u blizini pravca kojim će prolaziti kolona prosvjednika.

U četvrtak su na zgradu hrvatskoga veleposlanstva prosvjednici bacali kamenje, nakon čega su zaposleni evakuirani iz veleposlanstva i konzulata na Dedinju.

Točno u podne svi elektronski mediji u Srbiji su na tri minute prestali s emitiranjem. Sve televizije - osim državne, Radio-televizije Srbije, koja je na ekranu imala natpis "Zaustavite teror nad Srbima, tri minute opomene svijetu" - zatamnile su ekran, a radio-postaje prestale emitirati program.

Medije je na trominutni prekid emitiranja u petak pozvala srbijanska vlada, koja je građane pozvala i na mirni prosvjed, šetnju od zgrade vlade Srbije do crkve Svetog Save u Beogradu i zajedničku molitvu za sve poginule Srbe na Kosovu.

Građani su se kod zgrade srbijanske vlade počeli okupljati već u ranim prijepodnevnim satima u petak, a njima se pridružuju i učenici beogradskih osnovnih i srednjih škola.

Jedan dio učenika beogradskih škola u petak je, kao i u četvrtak, otišao na Dedinje pokušavajući doći do veleposlanstva Albanije, ali su zaustavljeni jakim snagama policije.

Pročitajte više