HSS predstavila izbornu kampanju koja će koštati osam milijuna kuna

HRVATSKA seljačka stranka (HSS) predstavila je danas svoju izbornu kampanju, koju će voditi pod sloganom "Volim svoju zemlju", a koštat će ukupno osam milijuna kuna.

Predsjednik stranke Zlatko Tomčić naglasio je da će kampanja biti afirmativna, jer, kako je kazao, "razigrani i objesni političari neće donijeti mir i stabilnost ovoj zemlji".

Na pitanje znači li najava afirmativne kampanje da će HSS šutke prijeći preko eventualnih "napada" iz drugih stranaka, odgovorio je da neće šutjeti na objede, nego pronaći način da na njih dostojanstveno odgovori.

HSS-ovci su danas predstavili i svoj televizijski spot, koji je za stranačku kampanju izradila agencija Millenium.

Tomčić je izvijestio da će za izbornu kampanju stranka toj agenciji platiti 3,5 milijuna kuna, te PDV.

Ukupna kampanja koštat će osam milijuna kuna, a HSS će za nju iz državnog proračuna dobiti 4,32 milijuna kuna, a ostalo će platiti donatori.

Po Tomčiću "riječ je o jednoj od najskromnijih kampanja, jer će po njegovim podatcima druge velike stranke za svoje kampanje potrošiti 5 do 10 puta više novca".

Izvijestio je da je HSS izradio precizan pravilnik o financiranju kampanje po kojem su donacije privatnih osoba ograničene na najviše 10, a pravnih na najviše sto tisuća kuna.

Na pitanje hoće li stranka objaviti izvore financiranja kampanje, odgovorio je kako se donatori mogu sami opredijeliti hoće li biti javni ili anonimni, navodeći da nijedna kuna neće ići mimo HSS-ova žiro računa, ili, ako je riječ o fizičkim osobama, uplatnica".

Tomčić očekuje da će HSS na izborima osvojiti 25 do 30 zastupničkih mandata.

Čelništvo stranke će u kampanji sudjelovati na 23 stranačka skupa, prvi će se održati 6. studenoga u Čakovcu, a posljednji 21. studenoga u Križevcima, rečeno je na predstavljanju.

Pročitajte više