HUS-ova prosvjedna karavana: U Šibeniku Matijašević skupio 300 ljudi

NA TREĆEM u nizu prosvjednih skupova koji organizira Hrvatska udruga sindikata na čelu sa Ozrenom Matijaševićem na Trgu Pavla Šubića u Šibeniku skupilo se oko 300 ljudi.

Matijašević je, kao i u Osijeku jučer i Vinkovcima u srijedu, ponovio kako se prosvjedima traži da se PDV vrati na 22 posto, uvede nulta stopa na dobra za svakodnevnu upotrebu, prehranu, dječju obuću i knjige te razračuna sa korupcijom i kriminalom. Napade na te prosvjede i njegov sindikat nazvao je dokazom duboke krize društva, ali je rekao i kako mu to pokazuje da su na pravom putu, piše Jutarnji list. 

"Guzonje neće učiniti ništa da vam pomognu"

Radnicima Salonita, koji su najavili štrajk glađu, je poručio da to ne rade jer "guzonje" neće učiniti ništa da im pomognu dok će narušiti svoje zdravlje. Prosvjede Matijašević koristi i za svoj obračun sa drugim sindikalnim vođama pa im je danas iz Šibenika poručio da se za socijalne interese ne bori spletkama u trosjedima, nego među malim ljudima na prosvjedima.

Podsjetimo, na jučerašnjem HUS-ovom prosvjedu u Osijeku se okupilo oko 500 građana. Matijašević je na skupu rekao kako je krajnje vrijeme da Vlada počne raditi u interesu naroda, a ne svojih sponzora, rođaka i slične klijentele. Na plakatima osječkih prosvjednika mogli su se vidjeti i pozivi Ivi Sanaderu da se vrati na čelo Vlade. U srijedu se na prosvjedu u Vinkovcima okupilo samo 300 ljudi, a Ozren Matijašević je tada tvrdio da je građana malo zato što su ljudi iz  stranaka vladajuće koalicije cijelu noć obilazili sela i govorili kako se skup neće niti održati.

Pročitajte više