Iako su znali za nevrijeme nisu otkazali let Boinga koji se prepolovio

POTVRĐEN je uzrok zrakoplovne nesreće u kojoj se Boeing 737 prilikom slijetanja prepolovio na tri djela. Putnički zrakoplov američke zrakoplovne kompanije American Airlines s 145 putnika i sedam članova posade kasno navečer putovao je iz Miamija u Kingston.

Istražitelji su potvrdili da je uzrok nesreće nevrijeme te su uklonili odgovornost iskusne posade s popisa razloga zašto se zrakoplov otklizao daleko izvan poletno-sletne staze. Za vrijeme slijetanja zrakoplova u Kingstonu padao je jak pljusak i puhao jak vjetar te je staza bila skliska, ali to nije bio dovoljan razlog da se let otkaže. Naime, pritisak da se let ne otkaže bio je jači od nevremena za kojeg se znalo da prijeti Jamajci. U blagdansko doba ovakve nesreće učestalije su jer je posada nesklona otkazivanju ne posve sigurnog slijetanja.

Zrakoplov koji je putovao iz Miamija prema Kingstonu proletio je kroz nekoliko olujnih sustava. Prilikom slijetanja Boeing je odskočio s piste te otklizao preko autoceste i trupom zapeo po tlu i slomio se na tri djela. Zrakoplov se zaustavio 3, 4 metra od ruba morske obale. Srećom žrtava nesreće nema iako je nekoliko osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede, prenosi AFP.

Pročitajte više