Inicijativa "40 dana za život" laže, licemjerno prekršili božju zapovijed

Foto: Google Street View/Facebook

INICIJATIVA "40 dana za život" oglasila se na Facebooku lažnom tvrdnjom. Naime, na Facebook stranici 40 dana za život - Rijeka objavili su status u kojem kažu kako su ih izbacili iz bolničkog kruga KBC-a Rijeka.

Prekršili zapovijed

Iako se licemjerno pozivaju na katolički nauk, prekršili su osmu zapovijed koja jasno kaže "Ne reci lažna svjedočanstva".

U patetičnoj objavi tako pišu:

"Hvaljen Isus I Marija! Draga braćo i sestre uspjeli su nas izbaciti iz bolnickog kruga. Ali gore je ako izbacimo mi sami iz srca one potrebne za koje se molimo i uplasimo se osude svijeta i obzira. Sve nas je manje u molitvi ispred bolnice. Ne dopustimo da zlo pobjedu odnese.
To zasigurno neće jer je uz nas Gospodin. Bez nas će mu biti teze. Ali na kraju je On uvjek pobjednik.
Budimo uz Njega.
Božji blagoslov"



Nije bilo nikakvog izbacivanja


Index je kontaktirao Policijsku upravu primorsko-goransku kako bi saznali je li policija "izbacila" pripadnike ove inicijative iz KBC-a. Rekli su nam kako nemaju nikakvih saznanja o tome.

Index je nakon toga kontaktirao upravu KBC-a Rijeka.

Tamo su nam rekli kako nije bilo nikakvog izbacivanja. Objasnili su nam što se zapravo dogodilo.

Za njihovu sigurnost

Naime, inicijativa 40 dana za život je tražila dozvolu za okupljanjem, ali s obzirom na to da su na zgradi ginekologije i na susjednoj zgradi u tijeku radovi, zamolili su pripadnike inicijative da se ipak ne okupljaju, zbog njihove sigurnosti.

Trenutno su na tim zgradama, oko kojih su se molitelji mislili okupiti, postavljene teške skele i obavljaju se veliki radovi na mijenjanju pokrova zbog nedavnih poplava. Rekli su nam kako tuda stalno prolaze kamioni te da su, zbog sigurnosti molitelja i sigurnosti pacijenata, pristojno zamolili članove inicijative da odgode svoju akciju.

Iz uprave KBC-a Rijeka su za Index rekli kako nije bilo nikakve sile, prisile ni izbacivanja. Samo su ih, zbog uvjeta na terenu i zbog toga što im ne mogu jamčiti sigurnost, zamolili da odgode svoju akciju.

Pročitajte više