Irak: Ubijena četiri vojnika, tri civila i jedan pobunjenik

Četvorica vojnika, troje civila i jedan pobunjenik ubijeni su u različitim sukobima u petak na području sjeverno od Bagdada, javlja agencija France Presse pozivajući se na vojne, policijske i bolničke izvore.

"Dvojica su iračkih vojnika ubijena, a četvorica ranjena u sukobima u četvrti Motassem u Samari", kazao je zapovjednik iračke vojske Yassine Khalaf.

S druge strane, liječnik Nawfal Karim je kazao da je u bolnicu 125 kilometara sjeverno do Bagdada dovezeno tijelo jednog civila. U mjestu Motassem drugi je civil ubijen u policijskoj premetačini. Još je jedan civil, prevoditelj za američku vojsku, ubijen u Touzu (70 kilometara istočno od Tikrita).

U blizini mjesta Dhoulouiya dvojica su iračkih vojnika i jedan pobunjenik poginuli u sukobima, kazao je poručnik Qais Ali.

U četvrtak je, objavila je američka vojska, demokratski kandidat na prošlim predsjedničkim izborima John Kerry posjetio američke vojnike u logoru blizu Mossula. Kerry, koji se slikao s vojnicima i večerao s njima te se sastao s guvernerom pokrajine Ninive Douraidom Kachmoulom, u srijedu je već posjetio vojnike u Bagdadu.

(Hina) xbis ydj

Pročitajte više