Ispred noćnog kluba u djevojku uperio pištolj, pa pucao u zrak

ZAGREBAČKA policija u petak rano ujutro pronašla je i uhvatila trojicu mladića osumnjičenih da su tijekom noći presreli dvije djevojke (1983. i 1984. godište), te je jedan od njih u jednom trenutku izvadio pištolj i uperio ga u jednu djevojku.

Mladići su oko 3.35 sati u Gornjostupničkoj ulici ispred noćnog kluba prišli djevojkama i s njima kraće vrijeme razgovarali. Nakon toga jedan od trojice mladića u jednom je trenutku iz još neutvrđenog razloga izvadio pištolj ČŽ i usmjerio ga prema djevojci.

Nedugo zatim sva trojica su otišli i sjeli u automobil BMW i s njime se odvezli prema Zagrebu. Prilikom odlaska s mjesta događaja jedan je mladić iz pištolja kalibra 7,65 mm ispalio dva hica u zrak.

U pucnjavi na sreću nitko nije ozljeđen, no slučaj je prijavljen policiji koja je pokrenula intenzivnu potragu za opisanim vozilom, te policiji nije trebalo dugo da osumnjičeni budu pronađeni.

Oko 4 sata ujutro policija je na raskrižju Branimirove i Budakove ulice zaustavila BMW u kojem su zatečeni vozač i vlasnik automobila (1983.), te trojica suputnika (1984., 1985. i 1986.), sva četvorica hrvatski državljani.

Oni su policiji tijekom kontrole vozila dragovoljno predali pištolj, nakon čega su odvedeni u službene prostorije gdje se nad njima provodi kriminalistička obrada.

I.K.

Pročitajte više