Istraživanje: Željka Antunović pobjeđuje u zagrebačkom SDP-u

AGENCIJA Promocija plus provela je istraživanje na uzorku od 1.000 ispitanika prema kojoj bi SDP u Zagrebu osvojio 31 posto glasova da se sada održavaju izbori, što je dva posto manje od rezultata dobivenih prije pola godine. Prema istraživanju HDZ bi osvojio 12,5 posto glasova dok bi HNS osvojio 6,4 posto glasova.

Tri nezavisne liste našle su se vrlo blizu izbornog praga, lista Josipa Kregara sa 4,8 posto glasova, lista Milana Bandića sa 4,3 posto glasova te lista Tatjane Holjevac s 3,7 posto. Ostale stranke bilježe podršku ispod tri posto, a to su: HSLS 2,3 posto, HSS i HSP po dva posto, HSU 1,7 posto.

Istraživanje je obuhvatilo i izbor čelnog čovjeka unutar zagrebačkog SDP-a među glasačima SDP-a i prema njemu bi Željka Antunović bila u velikoj prednosti pred ostalim kandidatima, Ivom Jelušićem, Davorom Bernardićem i Slavkom Tečićem.

Antunović bi tako dobila 48,2 posto glasova SDP-a dok bi Jelušić osvojio 22,5 posto, Bernardić 13,3 posto, a Tečić jedan posto glasova.

Nešto manje od 60 posto SDP-ovih birača očekuje od novog čelnika ili čelnice zagrebačkog SDP-a da bude pošten. Slijede zalaganje za opći interes u odnosu na interese pojedinaca,izabranih skupina sa 15,6 posto, odlučnost je važna 12,8 posto, političko iskustvo 7,3 posto, novo lice u politici 3,2 posto te podrška predsjednika SDP-a Zorana Milanovića tek 1,8 posto.

Pročitajte više