Ivana Kekin: Podržala bih micanje murala Zvonimira Bobana s osnovne škole

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

SABORSKA zastupnica Nove ljevice Ivana Kekin jučer je na N1 televiziji komentirala brisanje murala Vukovara i Slobodana Praljka na zagrebačkom Laništu.

Podsjećamo, s trafostanice su uklonjena četiri murala, od kojih su dva bila posvećena Vukovaru. Druga dva murala bila su posvećena Dinamu i generalu Praljku, a upravo zbog Praljka su građani zatražili uklanjanje murala s obzirom na to da se radi o osuđenom ratnom zločincu.

Tomislav Tomašević je rekao da su svi uklonjeni pogreškom osim onog posvećenog ratnom zločincu Slobodanu Praljku.

"Murali o Vukovaru uklonjeni greškom"

"To je došlo u fokus javnosti jer desnica uvijek izvuče neku temu, u ovom slučaju mural, i onda njoj pridoda dodatno značenje koje ne postoji", rekla je Kekin.

Ponovila je da su građani prijavili mural osuđenog ratnog zločinca Praljka te da je dana uputa da se on preboji. U uputama je bila i fotografija murala, ali je došlo do nesporazuma između HEP-a i komunalnog redara, pa su prebojeni i drugi murali, rekla je.

"Čitavo vrijeme se pokušava progurati narativ da u tom nesporazumu i prerevnom komunalnom redaru postoji neki antihrvatski element nove gradske vlasti, što je stvarno apsolutno suludo", rekla je.

"Ako želimo govoriti o antihrvatskim elementima, onda treba govoriti o HDZ-u i Bandićevim zastupnicima koji su prezadužili Zagreb", kaže.

"Podržala bih uklanjanje murala Bobana"

Voditelj je pitao o muralu Zvonimira Bobana na osnovnoj školi u Zagrebu, koji prikazuje nasilje.

"Sklona sam tome da prikazi nasilja nisu primjereni za osnovne škole", rekla je. 

"Uspjesi naših sportaša i uspjesi hrvatskog naroda se mogu prikazivati kroz slike koje ne prikazuju nasilje", rekla je i dodala da bi podržala njegovo uklanjanje.

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Pročitajte više