Izraelci ubili četiri Palestinca u sukobima na sjeveru Gaze; upadi izraelskih snaga

IZRAELSKE snage ubile su u četvrtak ujutro četiri Palestinca tijekom oružanih sukoba na sjeveru pojasa Gaze, doznaje se iz liječničkih izvora i od svjedoka.

Sukobi tijekom noći dogodili su se u području Beit Hanouna, u koji su prije 10 dana upale izraelske snage kako bi istjerale ekstremiste koji su ispalili projektile preko obližnje granice na izraelsko naselje, ubivši dvoje ljudi.

Prema riječima doktora, najmanje su dvojica od poginulih koji su dovezeni u bolnicu u Beit Hanounu identificirani kao pripadnici militantnih skupina, jedan od njih kao pripadnik Oružanih brigada al Aqse, dijela pokreta Fatah, palestinskog predsjednika Jasera Arafata.

Izraelski vojni buldožeri sravnili su sa zemljom grmlje i nisko raslinje oko Beit Hanouna tijekom zadnjih deset dana kako bi onemogućili prikrivanje ektremista koji su lansirali rakete Qassam.

Prema agenciji France Presse, više desetaka izraelskih džipova ušlo je u četvrtak ujutro u tri palestinska naselja, okruživši kuće u potrazi za skrivenim ekstremistima. Do sukoba je došlo u Jeninu, na sjeveru Zapadne obale, no za sada se ne zna ima li ozlijeđenih. Izraelska vojska upala je i u Kalkiliyu, na sjeverozapadu, gdje je 15 džipova okružilo kuću koja pripada jednom članu radikalnog palestinskog pokreta Hamas.

U Ramallahu je, prema palestinskim izvorima, desetak džipova okružilo glavni stožer palestinskog čelnika Jasera Arafata, uspostavivši nekoliko kontrolnih punktova u tom području.

Pročitajte više