Izvješće o požarima: Sinoć nekoliko manjih požara na šibenskom području zbog udara groma

POŽARU kod mjesta Danilo Kraljice, na šibenskom području, koji je dojavljen jučer u 10,45 sati, lokaliziran je sinoć u 19,30 sati, izvijestio je jutros Državni vatrogasni operativni centar MUP-a u Divuljama.

Izgorjelo je oko 50 hektara trave, niskog raslinja i niske grabovine.

U gašenju požara su sudjelovala tri zrakoplova kanadera, javne vatrogasne postrojbe (JVP) iz Šibenika i Drniša, te dobrovoljna vatrogasna društva (DVD) iz Šibenika, Brodarica, Zablaća, Zatona i Vodica.

Požar kod Živogošća, na makarskom području, koji je planuo u subotu, 23. kolovoza, jučer se ponovno aktivirao na vrhu Sv. Petar u sjevero-zapadnom dijelu požarišta.

U gašenju požara je sudjelovao jedan kanader te 200 gasitelja sa 44 vatrogasna vozila, koji se nalaze na dežurstvu i saniranju požarišta.

Sinoć nekoliko manjih požara na šibenskom području zbog udara groma

Državni centar za obavješćivanje izvijestio je jutros o nekoliko manjih požara, nastalih sinoć na šibenskom području zbog udara groma.

Zbog udara groma u dalekovod, čije su žice pale, sinoć u 23,45 sati izbio je požar u mjestu Raslina. Požar je zahvatio 100 puta 50 metara trave i niskog raslinja u blizini kuća. Brzom intervencijom vatrogasaca i mještana požar je lokaliziran u jedan sat iza ponoći i nije pričinio štetu.

Zbog udara groma došlo je do požara i na mjestima Jadrija, Srima, Jadrtovac, Vrpolje i nedaleko od odlagališta smeća na Bikarcu. Požare je uglavnom ugasila kiša, a vatrogasci su nadzirali požarišta.

Sinoć u 22,43 sati je zbog udara groma u 110 kilovoltni dalekovod Biograd-Bilice, kod Rasline, došlo do pucanja električnih žica.

Zbog toga je prekinuta opskrba električnom energijom u primorskom dijelu Šibensko-kninske županije: u Šibeniku, Vodicama, Primoštenu, Pirovcu, Skradinu, Zatonu te obližnjim otocima.

Glavnina sustava je kompletirana do 24 sata, osim Zatona, Rasline i Kovče, gdje se još popravljaju oštećenja nastala na vodovima, izvijestio je Državni centar za obavješćivanje.

Pročitajte više