Jakovčić: Ove godine još bolji turnir "polo classic" na Brijunima

ISTARSKI župan Ivan Jakovčić istaknuo je danas da je golem uspjeh prošlogodišnjega prvog turnira "Brioni polo classic" poticaj da se ove godine od 8. do 10. srpnja priredi još bolje i uspješnije natjecanje.

Pokrovitelj će ponovno biti predsjednik Stjepan Mesić, istaknuo je Jakovčić na konferenciji za novinare u Puli, dodavši kako su svjetski mediji reagirali iznad svih očekivanja te kako su očito prepoznali poruku, poslanu svijetu s te priredbe.

Jedan od najzaslužnijih što se polo vratio na Brijune, direktor grupe "Brioni" Umberto Angeloni, istaknuo je kako su svjetski mediji prepoznali tu športsko-turističku priredbu, ali su isto tako izvješćivali o ljepotama brijunskog otočja.

"Sve to govori o ispravnosti odluke o vraćanju pola na Brijune, čime smo učinili veliku stvar. Upravo zato ove godine očekujemo dolazak novinara i iz SAD-a, Rusije i Japana", kazao je Angeloni i dodao kako će i ove godine na glavnom turniru sudjelovati četiri ekipe.

Po njegovim riječima prošlogodišnji turnir bio je "težak" oko milijun eura: od toga je 600 tisuća eura izdvojila njegova tvrtka, 300 tisuća sponzori, Istarska županija 100 tisuća kuna a javna ustanova "Brijuni" zajedno s lokalnim sponzorima 54 tisuće eura.

Pročitajte više