Jandrokovićev prijatelj: Priču o podmićenim huliganima pronio je odvjetnik Benko

PRIČU o 250 kuna koje su se navodno dijelile huliganima da izazovu nerede na prosvjedima, HDZ-ovcima je prenio odvjetnik Danijel Benko, koji je zbog pijanstva završio u istoj ćeliji s prosvjednicima, donosi Novi list.

Benko se u pritvoru našao iste subote kad i izgrednici iz Radićeve ulice, nakon što je skršio svoj automobil u prometnoj nesreći, a policija mu potom evidentirala 2,6 promila alkohola u krvi. Završio je na triježnjenju i tamo, navodno, od izgrednika čuo "da im to nije trebalo za  250 kuna".

Benko otišao na put izvan Hrvatske

"Odvjetnik Benko je jutros otišao na put izvan Hrvatske. Inače, nema nikakvih komentara", rekla je Indexu tajnica iz Benkovog ureda.


Kako piše Novi list, odvjetnik Benko je krajem devedesetih s Gordanom Jandrokovićem radio u uredu Ive Sanadera, dok je pritvoreni bivši premijer bio zamjenik ministra vanjskih poslova. Pretpostavlja se da je Benko  svom prijatelju Jandrokoviću prvom rekao što je čuo u pritvoru, iako Jandroković jučer nije želio ni riječi kazati o ovom slučaju.

Glasnogovornik Vlade prvi rekao za podmićivanje

Prvi glas o tome da je prosvjede potakla oporba pustio je glasnogovornik Vlade Mladen Pavić, a nedugo potom Andrija Hebrang dopunjava tu verziju i otvoreno kaže da je "čuo priče da su huligani potkupljeni s 250 kuna". Benka bi, osim javne sramote, možda mogle snaći još neke nevolje.

"Nisam upoznat sa slučajem. Možete me nazvati oko podne, pa ću komentirati", odgovorio je Indexu predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Leo Andreis, na upit može li Komora sankcionirati Benka zbog narušavanja ugleda struke.

Pročitajte više