Javio se Karlo Ressler

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

HRVATSKI europarlamentarac Karlo Ressler gostovao je u Newsroomu na N1 televiziji gdje je komentirao odluku o čelnim ljudima europskih institucija.

Ressler je bio nositelj HDZ-ove liste na izborima za Europski parlament. Za vrijeme kampanje svakodnevno je bio prisutan u medijima i na društvenim mrežama u želji da građane Hrvatske uvjeri u svoju volju i želju da im služi. No nakon fijaska HDZ-a na izborima Ressler se izgubio iz javnosti.

Danas je rekao da je u glavnom fokusu izbor novih čelnih ljudi europskih institucija te da se "bijeli dim" ne očekuje samo u Bruxellesu nego i u Strasbourgu, gdje se bira predsjednik Europskog parlamenta.

"Europski parlament ima pravo i mogućnost sam odlučiti o predsjedniku, a jasno je da je potreban cijeli i širi paket, teško je doći do sporazuma, a teško je osmisliti koncept. Jasno je da politički lideri, ali i svi koji to prate, imaju problema s osmišljavanjem koncepta, koji bi zadovoljio i preferencije europskih birača, uzeo to kao temelj i prema tome se ravnao, ali išao i s tim da nijedna opcija nema većinu i da su kompromisi nužni. Potrebno je izabrati konsenzus, vjerujem da će do dogovora doći", rekao je Ressler.

Komentirao je i mogućnost da premijer Andrej Plenković zasjedne na čelo Komisije.

"Čini mi se da nije realno, nije opcija i nije realno da će se dogoditi da Plenković postane predsjednik Europske komisije, on je hrvatski premijer i to je najvažnije", rekao je Ressler.

Pročitajte više