Još 66 godina zatvora za "Tigricu" i "Santi Potrosa", ukupne kazne preko 2.000 godina

"TIGRICA" i "Santi Potros", dvoje aktivista baskijske separatističke organizacije ETA, osuđeni su za pokušaj ubojstva na 66 godina zatvora svaki, a ta se nova kazna pridodaje na njihove njihove prethodne osude što ukupno po osobi prelazi 2.000 godina, doznaje se u ponedjeljak iz sudskog izvora.

Dvoje pripadniks ETA-e osuđeno je za pokušaj ubojstva bivšeg predsjednika španjolskog Vrhovnog suda Antonia Hernandeza Gila, njegova vozača i pratnje 8. svibnja 1986., kada su na njih ispalili tri eksplozivna projektila.

Idoia Lopez Rianno, ili "Tigrica", smatra se autoricom pokušaja ubojstva a Santiago Arrospide Sarasola, zvan "Santi Potros", bivši čelnik vojnog krila ETA-e smatra se suradnikom i poticaljem atentata, prema odluci koju je objavio španjolski sud.

Njih dvoje je španjolskim vlastima izručila Francuska a osuđeni su svaki na više od 2.000 godina zatvora, od čega otprilike 1.500 godina za atentat 14. srpnja 1986., na trgu Republica Dominicana u Madridu u kojem je ubijeno 12 pripadnika žandarmerije.

Pročitajte više