Još jedan Kutle: Počinje suđenje za kriminal u makarskim tvrtkama, gdje je Gucić?

NA SPLITSKOM Županijskom sudu danas bi trebalo započeti suđenje za kriminal u makarskim tvrtkama Amfora, Primorje i Mornar. Teško, međutim, da će išta biti od rasprave jer se prvooptuženi Josip Gucić već neko vrijeme krije u Srbiji. Tužitelj Žarko Štrbac pričekat će raspravu da vidi neće li se Gucić možda ipak pojaviti. Ako ne, pretpostavlja se da će predložiti suđenje u odsutnosti.

Gospodarski kriminal tvrd orah za splitske sudove

Splitski Općinski i Županijski sud već se neko vrijeme muče sa dva predmeta Gucićevog kolege Miroslava Kutle. Kako je u Bosni, tako ne mogu ni suditi. Zanimljivo, dok je Kutle bio u Hrvatskoj, uredno je dolazio na zakazane rasprave, no tada ne bi bilo drugih okrivljenika pa se također ništa nije moglo napraviti.

Istraga protiv Gucića za kriminal u makarskim tvrtkama trajala je osam godina, a optužnica je dignuta još 2009. godine. Procesuiranje gospodarskog kriminala vrlo je tvrd orah za splitske sudove, čak i kad okrivljeni ne bježi od zakona pa tako ni nakon više od deset godina još uvijek nema presude za Mesopromet, slučaj u kojem je prvooptuženi Andrija Kević, suvlasnik Business.hr.

Pročitajte više