Kad ste zadnji put bili kod liječnika? Evo koje se bolesti najčešće otkrivaju

KAD STE zadnji put bili na sistematskom pregledu?

Sistematski pregled poželjno je obaviti jednom godišnje jer može biti ključan za naše zdravlje. Preventivni pregledi i pravovremena reakcija pri pojavi simptoma ključni su za otkrivanje potencijalnih bolesti u ranom stadiju te učinkovito liječenje. Prema analizi Croatia osiguranja najčešće dijagnoze kod muškaraca odnose se na različite endokrine bolesti, bolesti prehrane i metabolizma, zatim hipertenzivne bolesti, bolesti jetre i prostate. Uzorak od 7170 pregledanih muškaraca u 2017.godini pokazao je da su među 10 najčešće postavljenih dijagnoza kod muškaraca još i dobroćudni i maligni tumori, poremećaji štitnjače i dijabetes.

Kad je riječ o ženama koje su tijekom prošle godine pregledane u poliklinikama Croatia osiguranja, uzorak od 11.349 pregledanih žena pokazao je da je u najvećem postotku riječ o dijagnozama vezanim uz različite endokrine bolesti, bolesti prehrane i metabolizma. Na visokom drugom mjestu postavljenih dijagnoza kod žena su poremećaji štitnjače koja je kod muškaraca tek na devetom mjestu. Među 10 najčešćih dijagnoza kod žena još su i bolesti urinarnog sustava, hipertenzivne bolesti, različiti tumori, bolesti jetre i anemije.

Sistematski i specijalistički pregledi u vrhunski opremljenim poliklinikama u kojima rade liječnici s dugogodišnjim iskustvom dostupni su unutar programa dodatnog zdravstvenog osiguranja Croatia osiguranja - Primarijus i Primarijus Plus. Riječ je o novim programima dodatnog zdravstvenog osiguranja Croatia osiguranja koji osiguranicima omogućuju vrhunsku zdravstvenu zaštitu bez uputnica i nepotrebnog gubljenja vremena i živaca u prepunim čekaonicama.

Primarijus i Primarijus Plus uključuju usluge sistematskog i specijalističkog pregleda, medicinsku dijagnostiku te laboratorijske pretrage. Osim toga, program Primarijus Plus uključuje i pretrage tumorskih markera, MR, CT, dentalnu medicinu i medicinsku rehabilitaciju. Sav raspon dostupnih usluga možete pronaći ovdje. Termine je moguće dogovoriti u 650 zdravstvenih ustanova u cijeloj Hrvatskoj.

Usluga programa Primarijus ugovara se na trajanje od tri godine po cijeni od 119 kuna mjesečno, a Primarijus Plus po cijeni od 250 kuna mjesečno. Uz to, za dodatnih sedam kuna mjesečno osiguranicima je na raspolaganju usluga Diagnose.me u sklopu koje mogu dobiti drugo liječničko mišljenje liječnika iz cijelog svijeta. Za dodatnih 25 kuna mjesečno ostvaruju pravo na jednokratnu financijsku pomoć od 7500 kuna u slučaju bolovanja duljeg od 60 dana. Kako samo jednim pozivom doći do vrhunske medicinske usluge uz programe dodatnog zdravstvenog osiguranja Primarijus i Primarijus Plus Croatia osiguranja doznajte ovdje.

Pročitajte više