Kajin: Vlada učinila mnogo u pristupu EU

POTPREDSJEDNIK IDS-a i saborski zastupnik Damir Kajin izjavio je danas u Rijeci da je izborivši datum pregovora sadašnja Vlada u procesu pristupu EU učinila mnogo.

U ime IDS-a pozvao je građane da na predsjedničkim izborima glasuju za Stjepana Mesića. IDS stoji čvrsto iza Mesića i u pitanju projekta "Družba Adria", poručio je.

Naveo je da bi se u slučaju prebacivanja izvozne luke za naftu u Trst umjesto Omišlja, morao graditi cjevovod preko Gorskoga Kotara kao i da bi svi brodovi s naftom plovili uz zapadnu obalu Istre koja ostvaruje 40 posto turističkog prometa Hrvatske prema 10 posto u Primorsko-goranskoj županiji.

Također je naveo da se IDS zalaže za provedbu referenduma za taj projekt u Primorsko-goranskoj, a možda i u Istarskoj županiji.

Komentirajući najavu predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Jadranke Kosor da će tražiti referendum o pobačaju, Kajin je naveo zakonsku odredbu o referendumu po kojoj predsjednik RH može referendum raspisati za pitanja promjene Ustava ili drugim pitanjima za koje drži važnim za neovisnost ili opstojnost Hrvatske.

Kajin je ustvrdio da pitanje pobačaja tu ne spada.

Pročitajte više