Karlovac: Ministrica Antunović i Načelnik Lucić predstavili nova obilježja kopnene vojske

U DOMU Hrvatske vojske "Zrinski" u Karlovcu održana je središnja proslava Dana Oružanih snaga RH i Dana kopnene vojske, na kojoj su ministrica obrane Željka Antunović i načelnik Glavnog stožera OS general zbora Josip Lucić čestitali vojnicima, dočasnicima, časnicima i zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske njihov dan i predstavili im njihova nova obilježja.

Ministrica obrane Željka Antunović uručila je, kao izaslanica vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH Stjepana Mesića, novu zastavu kopnene vojske zapovjedniku Hrvatske kopnene vojske general pukovniku Marijanu Marekoviću, uz riječi kako vjeruje da će u novom ustroju OS postrojbe Hrvatske kopnene vojske zastavu nositi ponosno i hrabro. Tim je činom od danas zastava i službeno obilježje Hrvatske kopnene vojske.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Josip Lucić govorio je o preustroju OS RH što podrazumijeva smanjenje ljudstva i broja vojarni, a to vodi uštedama koje će se djelotovrnije iskoristiti za mobilnu i dobro opremljenu kopnenu vojsku, ratno zrakoplovstvo, protuzračnu obranu i ratnu mornaricu.

Pročitajte više