Kerumov vijećnik suprugu stavio u Gradsku knjižnicu, a brata u Športske objekte!

NASTAVLJA se obiteljski đir aktualne gradske vlasti. Nakon što su sinovi i kćeri Kerumove najbliže rodbine zbrinuti u nadzornim odborima gradskih tvrtki, na red su došle i kolege iz Hrvatske građanske stranke.

U Upravno vijeće knjižnice i osumnjičeni predsjednik Hajduka

Tako je Kerumov vijećnik, Tomislav Borozan, inače predsjednik Odbora za izbor i imenovanja, u novo Upravno vijeće Gradske knjižnice Marka Marulića imenovao suprugu Vedranu, koja trenutno radi kao nastavnica razredne nastave u Osnovnoj školi Mertojak.

Nazvali smo Vedranu Borozan, ali o imenovanju, koje treba još proći Gradsko vijeće u petak, nije htjela ni slova. "Jest, ja sam mu supruga, ali ne bih ništa komentirala. Najbolje bi bilo i vama da ništa ne pišete", predložila je Vedrana Borozan. Kaže da se prvo mora konzultirati sa suprugom pa se onda možemo čuti.

U Upravno vijeće knjižnice će i Ivana Viđak Bjedov, šefica Kerumova ureda, ali i Željko Kovačević, bivši direktor Elektrodalmacije i bivši predsjednik Hajduka, koji se i dalje nalazi pod kaznenim progonom, zajedno sa Nadanom Vidoševićem i ostalim direktorima "bilih" osumnjičenih za višemilijunsku štetu u državnoj blagajni te poslovanje na crno. Taj detalj zaboravio je navesti u životopisu.

Nije na tome stalo. Tomislav Borozan je bratu Igoru namijenio članstvo u Upravnom vijeću Javne ustanove Športski objekti, koja brine o čitavom nizu kapitalnih sportskih objekata u Splitu, poput  stadiona i bazena na Poljudu, dvorane na Gripama, teniskim terenima na Firulama... Ni Igor Borozan nije htio ništa komentirati do imenovanja. 

Nema veze što su obitelj, oni su sposobni i kompetentni

Kad su Kerumovog zamjenika i prvog rođaka Juru Šundova nakon imenovanja sina Ilije u Nadzorni odbor Čistoće pitali ima li tu nepotizma, čovjek se oštro ogradio. Za Iliju, ali i Nevenkinu kćer Daliborku, kojoj su povjerili Gradsko groblje Lovrinac, Kerumov prvi rođak istaknuo je kako su to sposobni i kompetentni mladi ljudi, koji uživaju apsolutno gradonačelnikovo povjerenje, što je i najbitnije.

Pročitajte više