Knjižnice Grada Zagreba i Coca-Cola izabrali "Najčitateljicu godine"

HEDVIGA TANDARA , trinaestogodišnjakinja iz Zagreba proglašena je za "Najčitateljicu grada Zagreba 2003. godine", u kategoriji djece tinejdžerskog uzrasta.

Izbor je, s ciljem poticanja čitanja, već tradicionalno, treću godinu zaredom organizirala Coca-Cola u Hrvatskoj, uz suorganizaciju Knjižnica Grada Zagreba. Coca-Cola na ovaj način želi potaknuti njegovanje pozitivnih vrijednosti i usvajanja novih znanja među mladima.

Hedviga je u 2003. godini pročitala ukupno 204 knjige, što je potvrđeno nakon pregleda informatičkog sustava s podacima o svim posuđenim knjigama, u svim knjižnicama u sklopu Knjižnica Grada Zagreba.

Hedviga je prigodno i nagrađena: Coca-Colinom statuom i plaketom koju su joj uručili Knjižnice Grada Zagreba i Coca-Cola. Uz to, uručen joj je i komplet knjiga: "Pretpovijest: Razvoj života na Zemlji", "Povijest: Od početaka do naših dana" te knjiga poznate hrvatske autorice Dijane Zaler: "Vile hrvatskih pisaca". Kao dodatni poticaj za daljnje čitanje Coca-Cola je Hedvigu nagradila i besplatnom članarinom u KGZ-u do njezine 18. godine života.

"Uistinu mi je drago da nam Coca-Cola pomaže promicati čitanje među mladima i knjige kao istinski izvor znanja. Treba, također, naglasiti da su u ove tri godine održavanja natjecanja, KGZ dobile više od 320 knjiga, ukupne vrijednosti preko 45 tisuća kuna." – izjavila je Davorka Bastić, ravnateljica Knjižnica Grada Zagreba.

Coca-Cola je Knjižnicama Grada Zagreba ove godine donirala vrijedne komplete knjiga koje je, uz ostalo, dobila i Hedviga Tandara: "Pretpovijest: Razvoj života na Zemlji", "Povijest: Od početaka do naših dana" i "Vile hrvatskih pisaca" autorice Dijane Zaler. Na taj način povećan je fundus Knjižnica Grada Zagreba, a istovremeno je omogućeno lakše posuđivanje knjiga mladim čitateljima koji traže nova izdanja.

Uskoro će Najčitatelji 2003. godine biti proglašeni i u Osijeku, Zadru te Varaždinu.

Pročitajte više