KOD NAS PROLJEĆE, KOD SUSJEDA ZIMA U Sarajevu pada snijeg, u Šibeniku 17°C

Foto: Eumetsat / WetterOnline/Crometeo

KRAJ travnja obilježen je i ovog vikenda promjenjivim vremenom. Interesantno je kako je, dok u Sarajevu pada snijeg, u Dalmaciji na primjer vedro - u Šibeniku je tako 17 stupnjeva.

Na Jadranu će tako danas biti većinom sunčano. U unutrašnjosti Hrvatske očekuje se povremeno umjerena, prolazno i povećana naoblaka, a uglavnom u Slavoniji još lokalno može pasti i malo kiše. Ujutro u središnjim i gorskim predjelima mjestimice magla, a ponegdje je moguć i slab mraz. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena do jaka bura, na otvorenom moru i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 2 do 6, u gorju i malo niža, a na Jadranu od 7 do 12 °C. Najviša dnevna uglavnom će se kretati između 13 i 17, a na Jadranu 18 i 21 °C.

Vrijeme u BiH bit će značajno hladnije, a razlika je jasno vidljiva i na satelitskim snimkama.

Otežan promet u BiH

Padaline su danas izazvale probleme u prometu u BiH, s obzirom na to da su pred praznike mnogi krenuli na put prema jugu. Prava snježna mećava, koja je počela prije otprilike sat vremena, iznenadila je Novotravničane i vozačima na magistrali prema Bugojnu i cesti prema Gornjem Vakufu/Uskoplju stvorila velike probleme.

Gusti i mokri snijeg brzo je stvorio prekrivač na cesti, a zabijelio je i samo Sarajevo, piše Dnevni Avaz.

Kolone u BiH zbog snijega

Zbog snijega, koji pada na području Kupresa, Rostova i Karaule promet se odvija otežano i usporeno, objavili su iz BIHAMK-a.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, snijeg pada i u Bugojnu i na Ivan Sedlu, dok su susnježica i kiša zabilježeni od Doboja, Tuzle, Gradačca, Mrkonjić Grada, Rudog, Srebrenice, Sarajeva pa do Livna i Mostara.

Pojačan je promet vozila i na većini graničnih prijelaza, a zadržavanja su od 30 do 60 minuta, osim na Bosanskom Brodu, gdje se čeka i duže.

I Hrvatski auto-klub (HAK) upozorio je vozače da su zbog povremenih sistemskih graničnih kontrola i pojačanog prometa moguća čekanja na pojedinim graničnim prijelazima s BiH, Slovenijom i Srbijom, a izdvojili su granične prijelaze Slavonski Brod, Slavonski Šamac, Stara Gradiška i Dvor na izlazu prema BiH na kojima je pojačan je promet putničkih vozila.

Pročitajte više