Konobar iz Ogulina optužen da je s prijateljem brutalno iscipelario gosta

Foto: FAH

DVOJICA Ogulinaca u dobi od 24 i 25 godina napali su gosta jednog ogulinskog kafića i prilično ga prebili. Jedan od njih bio je gazda, a istovremeno i konobar. Incident se dogodio 3. svibnja 2015. godine pola sata nakon ponoći, a po oštećenikovoj kaznenoj prijavi nedavno je protiv njih Općinsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda, piše KAportal.

Napadnuti mladić policiji je ispričao da je dvojac razbijao čaše po kafiću, a onda ga je s leđa vlasnik kafića snažno uhvatio rukama te izvukao van do obližnjeg autobusnog stajališta, tamo su ga zajedno izudarali nogama i rukama po cijelom tijelu. Udaljili su se, a ovaj je iskoristio priliku da pozove policiju, pa im je to i rekao.

Ubrzo se zato vratio vlasnik kafića te ga još malo iscipelario.


Napadnuti otišao u bolnicu

Nakon toga javio se u bolnicu gdje su mu utvrđene ozljede uške, zubala, desne nadlaktice, lumbalne regije i lijevog boka. Ozljede su lake naravi, ali samo stjecajem okolnosti izostale su teže posljedice. Tužitelji za dvojac traže uvjetne zatvorske kazne, za vlasnika kafića osam mjeseci s rokom kušnje od tri godine, a za njegova kolegu šest mjeseci i rokom kušnje od dvije godine.

Iznoseći svoju obranu vlasnik kaže da je u kafiću kobne večeri radio kao konobar te da je mladić koji ga tereti pio alkoholna pića i potom se udaljio u nepoznatom smjeru. Drugookrivljeni pak navodi da je čitavo vrijeme bio u WC-u, a kada je izašao, vidio je neko razbijeno staklo.

Pročitajte više