KOSOVSKA VLADA NAJAVILA OBNOVU U NEMIRIMA OŠTEĆENIH OBJEKATA DO STUDENOGA

Kosovski premijer Bajram Rexhepi izjavio je u utorak, tijekom razgovora s predstavnicima Europske unije, NATOa i SADa, članovima međunarodne Skupine za podršku Kosovu, kako će se do studenoga okončati obnova oštećenih objekata tijekom ožujskih nemira na Kosovu.

U razgovorima s predstavnicima kosovske vlade bilo je riječi i o izgledima za nastavak dijaloga s Beogradom, o međuetničkom dijalogu, planu za provedbu standarda za Kosovo i preobrazbi lokalnih vlasti. Skupina je zatražila i dodatna pojašnjenja vezana uz štete počinjene u ožujskim nemirima.

Predstavnici Skupine, utemeljene 20. travnja s ciljem da pomogne procese na Kosovu, razgovarat će tijekom dana i s drugim predstavnicima kosovskih institucija, političkim čelnicima i sa zamjenikom civilnoga upravitelja UN-a na Kosovu, Charlesom Brayshowom o aktualnoj situaciji i naporima za provedbu standarda za Kosovo.

Premijer Bajram Rexhepi najavio je u utorak kako će se do kraja ovoga mjeseca biti deblokiran proces privatizacije na Kosovu i kako se neće više dopustiti odugovlačenje ovog procesa.

(Hina) xbb ybr

Pročitajte više