Kraljevi na pogreb princa Raniera; pojačanje od 1.800 francuskih policajaca

Pripadnici kraljevskih loza Europe i bivša iranska carica Farah Pahlavi potvrdili su dolazak na pogreb monegaškog vladara princa Raniera III, pokazuje privremeni popis L

što ga je u utorak objavila Palača.

Na popisu sudionika posljednjeg ispraćaja princa Raniera koji je umro prošloga tjedna su belgijski kralj Albert II, švedski kralj Carl XVI. Gustav i kraljica Silvia, a Norvešku će predstavljati kraljica Sonja jer se kralj Harald V. oporavlja u bolnici od operacije srca.

Dansku će predstavljati princ Joachim, mlađi sin kraljice Margrethe.

Princ Andrew, vojvoda od Yorka, zastupat će britansku kraljicu Elizabetu II, koja u dobi od 78 godina više ne odlazi na službene pogrebe. Ta dužnost pripada prijestolonasljedniku Charlesu koji je ovoga puta spriječen jer je na bračnome putovanju.

Za osiguranje pogreba u petak u kneževini Monako skrbit će i pojačanje iz Francuske, oko 1.860 policajaca i pripadnika žandarmerije, raspoređenih na terenu neovisno od pripadnika Službe za zaštitu uglednih ličnosti. U Parizu će raditi "operativni centar Beauvau" (COB) zadužen koordinirati različite snage sigurnosti kao što je bio slučaj s drugim velikim događajima, poput Svjetkog nogometnog prvenstva 1998.

(Hina) xrt yrt

Pročitajte više