KUNTIĆ POZVAO VOJVOĐANSKE HRVATE DA NE NASJEDAJU PROVOKACIJAMA

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Petar Kuntić pozvao je danas Hrvate u Vojvodini da ne nasjedaju na provokacije kojima su izloženi nakon nedavnih izbora u Srbiji.

On je pripadnicima ove zajednice sugerirao da svaki naredni incident ili provokaciju prijave policiji, u koju, kako je rekao, "još mogu imati povjerenja".

"Smatramo da se nalazimo u razdoblju normalizacije odnosa sa susjedima i od aktualne vlasti u Republici Srbiji tražimo da odmah energično reagira i uhvati odgovorne za prijetnje i rušenje nacionalnih i vjerskih obilježja", zaključio je Petar Kuntić.

Poslije jučerašnjeg susreta s načelnikom subotičke policije on je izjavio kako je srbijanski MUP angažiran na slučajevima uznemiravanja ovdašnjih Hrvata, ali da se u interesu istrage rezultati ne mogu još priopćiti.

Incidente koji su se dogodili nakon pobjede srpskih radikala na srbijanskim parlamentarnim izborima u Subotici i njenoj bližoj okolici osudile su gotovo sve relevantne stranke u Srbiji. Ovim povodom jedino se nisu oglasile Srpska radikalna stranka i Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice.

(Hina) jsta sb

Pročitajte više