VIDEO Sinčić: HDZ i Vaso Brkić pokušali su razbiti Živi zid, kazneno ćemo ih goniti

Foto i video: Index

ŠEF Živog zida Ivan Vilibor Sinčić održao je press konferenciju ispred Hrvatskog sabora u 17.30 sati, na kojoj se osvrnuo na navode Siniše Gabrića i Hrvoja Kekeza , koji tvrde kako su preuzeli kontrolu nad Živim zidom.

Sinčić je za okupljene novinare prokomentirao rješenje Ministarstva uprave, prema kojemu se odbija zahtjev Siniše Gabrića za promjenu sjedišta i osoba ovlaštenih za zastupanje Živog zida.

LIVE STREAM:

Tijek događaja:

17.45 "Ne možemo vam reći još s kojim partnerima ćemo izaći na izbore".

17.40 "Iza toga stoji HDZ i Milijan Brkić, koji su orkestrirali ovaj napad. Odvjetnički ured naš je podnio prijavu protiv Brkića".

17.38 "Zadovoljan sam rješenjem, nećemo se mnogo osvrtati više na ovakva podmetanja. To je bila skupština organizirana pred izbore, da se uvede pomutnja među naše birače i da se pokuša poslati poruka da je više Živih zidova. Taj je projekt propao, pravno ćemo goniti sve odgovorne".

17.35 "Danas smo dobili rješenje Ministarstva uprave. Odbija se zahtjev Siniše Gabrića za promjenu sjedišta i osoba ovlaštenih za zastupanje Živog zida. Utvrđeno je da sjednica izvanredne Skupštine nije valjano sazvana, na temelju toga se ni odluke donesene na istoj ne smatraju valjane.

Postoji samo jedan Živi zid i jedan predsjednik, a to je Ivan Vilibor Sinčić. Ovo je pobjeda nad paraobavještajnim strukturama koje su htjele oteti našu stranku", rekao je Sinčić.

17.30 Uskoro počinje press konferencija.

Podsjetimo, sredinom lipnja u hrvatskim medijima pojavila informacija o tome da je na izvanrednoj izbornoj skupštini Živog zida izabran novi predsjednik umjesto Ivana Vilibora Sinčića.

> Živi zid odbacio spekulacije: Sinčić nije smijenjen s pozicije predsjednika

Na službenoj Facebook stranici Živog zida uskoro se pojavio demantij te informacije.

"Skupina građana u kojoj su dva bivša člana Živog zida i nekoliko nepoznatih osoba za danas je organizirala i održala protupravnu izvanrednu skupštinu stranke. Stranka Živi zid s tim događajem nema ništa, a sve što se na toj "skupštini" dogodilo se protuzakonito", poručili su tada.
 

Pročitajte više