London: Muškarac kojeg je ubila policija izlazio je iz kuće pod nadzorom

MUŠKARAC kojeg je policija ustrijelila u petak ujutro u postaji podzemne željeznice u Londonu izlazio je iz kuće koja je bila pod nadzorom nakon drugog vala terorističkih napada u četvrtak, priopćio je Scotland Yard.

"Službena identifikacija muškarca još traje i ne zna se je li on jedna od četiriju osoba čije su fotografije objavljene i koje pokušavamo identificirati", dodaje londonska policija u pisanoj izjavi za tisak.

Izgred se dogodio u 10.00 sati na postaji podzemne željeznice Stockwell, uz postaju Oval, gdje se u četvrtak dogodio jedan od napada. Muškarac je ustrijeljen pošto nije poslušao upozorenje inspektora koji su mu bili za petama, navodi policija.

"Muškarac koji je ubijen bio je pod policijskim paskom jer je izlazio iz kuće koja se nadzirala u okviru istrage o izgredima od četvrtka", piše policija u priopćenju.

"Zatim su ga policajci koji su bili na straži pratili do željezničke postaje, dodaje se u tekstu. Njegova odjeća i ponašanje bili su sumnjivi."

Kako tvrde svjedoci, a prenose glasila, muškarac je bio u zimskoj jakni. Pratili su ga policajci u civilu koji su ga nešto kasnije ubili s pet hitaca na peronu.

U petak kasno popodne uhićen je muškarac na temelju protuterorističkog zakona, na željezničkom kolodvoru u Birminghamu, a zgrada je evakuirana, priopćila je policija. Dvije sumnjive putne torbe odmah su pregledali stručnjaci za mine, dodaje se. Kad je ustanovljeno da nema opasnosti, postaja je ponovo otvorena.

Londonska policija u subotu je nastavila jednu od najvećih potraga u britanskoj povijesti za osobama osumnjičenima za pokušaje napada na londonski javni prijevoz, temeljito pretražujući ulice i kuće u potrazi za četvoricom osumnjičenih.

Scotland Yard i dalje radi na indicijama i informacijama o četvorici muškaraca koji su pobjegli nakon podmetanja četiriju bombi na raznim mjestima u središtu Londona u četvrtak. Bombe nisu eksplodirale.

U petak je policija objavila fotografije "četiriju osumnjičenih muškaraca", do kojih se došlo pažljivim pregledom snimki zabilježenih kamerama postavljenim na postajama londonske podzemne željeznice i u autobusu.

Fotografije su objavljene u gotovo svim britanskim listovima. "Vi ste naše oči i uši. Pronađite ih", poziva čitatelje i stanovnike Velike Britanije Daily Mirror.

Pročitajte više