Luka Bebić: Papa Benedikt XVI se raduje skorom dolasku u Hrvatsku

PAPA BENEDIKT XVI rekao je da se raduje skorom posjetu Hrvatskoj, izjavio je predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić nakon posjeta Svetom ocu u Vatikanu.

Bebić se susreo s Papom u pratnji supruge Gerde, potpredsjednice Sabora Željke Antunović i veleposlanika u Vatikanu Amilija Marina. Susret je organiziran u sklopu opće audijencije na Trgu svetog Petra.

"Papa je rekao da voli Hrvatsku i da je još ranije dva puta bio u Hrvatskoj te da se raduje skorom posjetu. Ja sam mu kazao da ćemo ga s radošću i zadovoljstvom pozdraviti u Hrvatskoj, a on je odgovorio da će sve učiniti da to bude što je prije moguće", izjavio je Bebić nakon posjeta.

Potpredsjednik Sabora kaže kako je susret bio vrlo sadržajan te da se zahvalio Papi na svemu što je Sveta stolica učinila za Hrvatsku, posebno na potpori kod pristupanja euroatlantskim integracijama.

Bebić se također sastao i s tajnikom Svete stolice za odnose s državama Dominiqueom Mambertijem s kojim je razgovarao o hrvatskom pridruživanju EU te o ustavnim promjenama u BiH.

Pročitajte više