MALI IZGLEDI DA USPIJU PONOVLJENI PREDSJEDNIČKI IZBORI U CRNOJ GORI

Mali su izgledi da Crna Gora u nedjelju, na ponovljenim izborima, dobije predsjednika, ocijenili su predstavnici Centra za demokratsku tranziciju, nevladine organizacije koja se u minulom razdoblju pokazala kao najbolji prognostičar.

Prema njihovim podacima, naime, na birališta je do 14 sati izašlo 24,5 posto građana, što je samo blagi porast, od samo jedan posto, u odnosu na izbore od prije mjesec i pol dana. Da bi izbori uspjeli, prema sadašnjem izbornom zakonu, dovoljna je natpolovična većina glasova ukupnog biračkog tijela.

Od 1.102 biračka mjesta, u nedjelju ujutro nije otvoreno njih 83. Razlog su, prema priopćenju državne izborne komisije, nepristupačnost biračkim mjestima i snježni nanosi.

Ukoliko, pak izbori i uspiju, najviše izgleda na pobjedu ima aktualni predsjednik crnogorskog parlamenta Filip Vujanović, kandidat vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS). Vujanović, inače, nakon povlačenja Mila Đukanovića i njegovog izbora za premijera, obnaša i dužnost predsjednika države.

Pročitajte više