Maras napada: Kovačić radi dramu jer je odustao od reforme, a HDZ-ovci će plakati za Karamarkom

Foto: Hina

SDP-ov zastupnik Gordan Maras prilično je bio kritičan prema Mostovom Ivanu Kovačiću gostujući jutros u Novom danu na N1 televiziji.

"Mislim da je to Mostov manevar i drama pred izbore, nije mi ozbiljno da se Kovačić uzbuni zbog nekog žicera iz HDZ-a koji gleda kako će nekog smjesti u Ministarstvo, a ne na najavu Plenkovića da neće biti ukidanja županija, a to se od njega očekivalo. U razgovoru telefonom s Plenkovićem o tome nije bilo govora. Ne zanima njega neki gospodin iz Virovitice, mislim da je Kovačić odustao od reforme lokalne samouprave", rekao je Maras.

"Tu ozbiljne krize nema. Most služi kao kišobran HDZ-u. Most je poručio - ako niste zadovoljni HDZ-om, glasajte za nas. Glasači trebaju znati da će nakon izbora oni opet biti u koaliciji s HDZ-om. Oni zajedno rade na razini države, slažu se oko svega, a sad glume da su tu neki problemi i da se bore. U godinu dana ništa nisu napravili. Mislim da je to jedna predstava. Glasati za Most ili HDZ to je isto, oni će se malo natezati, ali to je isto. Jedina reforma koju su napravili je ukidanje žigova za udruge", dodao je SDP-ovac.

Maras je govorio i o mogućem povratku Tomislava Karamarka u politiku.

"HDZ je bio uspješniji u vrijeme Karamarka. Plenković je vrlo neefikasan, način na koji on artikulira politiku očito ne odgovara HDZ-u. Kako vrijeme bude odmicalo, problemi će biti veći. Za dvije-tri godine HDZ-ovci će plakati za Karamarkom. Sretan sam što je u ovom trenutku Plenković na čelu HDZ-a, ali ne zato što će nam u Hrvatskoj biti bolje - nego zato jer će nam biti lakše s Plenkovićem nego s Karamarkom", rekao je.

 

Pročitajte više