Maras se na Facebooku svađa s Hamedom Bangourom: "Neka se on kandidira pa spasi Hrvatsku"

Foto: Patrik Maček, Grgur Zucko/ Pixsell

SDP-ov Gordan Maras očito smatra da je njegova misija kao zastupnika i političara da se putem Facebooka prepucava s Hamedom Bangourom.


Potonji je prošli tjedan na Facebooku objavio tekst koji se protom proširio ovom društvenom mrežom, a danas je u novoj objavi napao i Gordana Marasa.

"Zanimljivo je da se nakon onog mog posljednjeg statusa o porezu na nekretnine podigla lijepa prašina, pa su se sada odjednom probudili uspavani politički divovi koji bi organizirali referendum ili su naglo protiv tog poreza. Tako se odmah vjerodostojno javio Gordan Maras ministar u Vladi koja je ispred SDP-a i predložila taj zakon?! Sad bi on nešto o tome govorio. Kuco, rekli bi ovdje u Dalmaciji. Nadalje tu je Božo Petrov koji bi opet malo piškio i kakio pa je i on na neki način protiv tog zakona, a glasao je za njega u Saboru i bio dio Vlade RH koja ga je podržavala.

Ima tu još nekih koji se javljaju, a nisu se udostojili ni pojaviti kad se u Saboru s 81 glas za, 3 protiv i 2 suzdržana isti izglasao. Curke, nitko od Vas, kao ni Vaše stranke nisu više vjerodostojni organizirati taj niti bilo koji drugi referendum, a posebno ne Gordan Maras aka Wanna be socijaldemokrat, jer ste jednostavno dio sustava Rodijačkog kapitalizma, s HDZ-om "najvjerodostojnijom" strankom u povijesti čovječanstva na čelu", napisao je Bangoura.

Maras žestoko odgovorio Bangouri


Maras se osjetio pozvanim odgovoriti.

"GO HAMED, GO!

Jedan od jačih (ili wannabe kako bi on rekao) opinion makera naših prostora, Hamed Bangoura, me prozvao zbog reakcije o porezu na nekretnine.
Da skratim, u svisuoniisti postu, ne valja mu kad reagiraš, ne valja mu kad ne reagiraš.

Govori da je SDP predlagao taj porez što nije istina, dalje od Linićevih izrečenih ideja i planova nismo otišli. Otišao je Linić. Pogotovo to ovako nije trebalo izgledati.

Što se tiče ove HDZ porezne reforme pokušali smo je zaustaviti tako da ne bude kvoruma pri glasanju. Zato je bilo 80+ zastupnika u sabornici. Većinu su tada HDZ-u držali Most i manjinci.

Puna mi je kapa (da budem pristojan) više logike da su svi isti i da zbog toga što sam bio ministar ne bi smio ništa govoriti. Samo netko neupućen, zločest ili zlonamjeran može reći da su ove HDZ vlade bolje od one u kojoj sam ja sjedio.

Predlažem Hamedu da se kandidira na slijedećim izborima i tako spasi Hrvatsku.

Dok se to ne desi, oprostite mi, ali ja ću se i dalje boriti kako znam i umijem.

Pa kome pravo, kome krivo", napisao je uvrijeđeni Maras.

I SDP-ovci za porez na nekretnine


Maras kaže kako je SDP protiv poreza na nekretnine, a što naprosto nije točno. Prvo, sam Maras priznaje kako se za taj namet zalagao Slavko Linić, no vodeći SDP-ovci tada se nisu trudili da ga zaustave u naumu. On svoj naum nije ostvario jer je iz vlade otišao zbog potpuno drugih razloga.

Drugo, i danas ima SDP-ovaca kojima je porez na nekretnine poželjna opcija. Primjerice, Peđa Grbin prije nekoliko dana napisao je kako je on za neku vrstu poreza na nekretnine.

"U prosincu 2016. godine, prilikom glasovanja o poreznoj reformi, napustili smo Sabornicu i nismo sudjelovali u glasovanju o poreznim zakonima jer vladajući nisu prihvatili baš niti jedan naš amandman na taj paket zakona. Niti jedan.

Prethodno smo, u prvom čitanju bili protiv, između ostalih i Zakona o lokalnim porezima kojim se Zakonom uvodi porez na nekretnine.

Da ne ispadnem dvoličan: ja nisam protivnik poreza na nekretnine. Dapače, mislim da bi promišljeni prelazak sa komunalne naknade na porez na nekretnine, koji bi vrednovao stvarnu vrijednost te nekretnine i pitanje njenog (između ostaloga i gospodarskog) iskorištavanja bio dobar za građane, državu i lokalnu samoupravu. Držim da bi takav porez osigurao i da oni koji u nekretninama posjeduju milijune, a na papiru primaju minimalac ispune svoju ustavnu obvezu i doprinose javnom dobru.

Ali, ovakvo nepripremljeno i neorganizirano uvođenje poreza na nekretnine ne mogu podržati. Umjesto dodatnog uvođenja reda, stvara se kaos, a pitanje je kako će to uopće moći funkcionirati kada gradovi i općine još uvijek (a do početka naplate je ostalo još pet mjeseci) nemaju evidencije obveznika niti utvrđenu visinu porezne obveze.

Stoga smatram da je jedino rješenje odgoda primjene poreza na nekretnine za najmanje godinu dana, u kojem bi roku još jednom razmotrili model koji se uvodi i korigirali ga gdje god je to moguće", napisao je Marasov kolega Peđa Grbin prije samo nekoliko dana.

Pročitajte više