MEI predstavio podlistak "Modre laste" EUROLIMAČ

MINISTARSTVO europskih integracija RH, u suradnji sa Školskom knjigom, u utorak je u Zagrebu predstavilo novi podlistak "Modre laste" pod nazivom EUROLIMAČ, koji bi učenicima osnovnih škola trebao pojasniti pojam Europske unije i različite aspekte europskih integracija.

Predstavljanju EUROLIMAČ-a bio je nazočan šef Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Jacques Wunenburger, te predstavnici MEI-a, Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta te Školske knjige, kao i djeca iz dviju zagrebačkih osnovnih škola.

Ministrica europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović, kao ni ministar znanosti Dragan Primorac, iako najavljeni, nisu bili na predstavljanju jer je premijer Ivo Sanader sazvao hitan sastanak vezan uz sastavljanje pregovaračkog tima za pregovore između Hrvatske i EU.

"Postoje brojne spekulacije o tome kada će Hrvatska ući u EU i ja o tome ne želim prognozirati, ali sam siguran da ćete vi kada odrastete biti u Uniji i zato je važno da znate što je EU", kazao je, obraćajući se školarcima, Wunenburger.

EUROLIMAČ je novi obrazovno-zabavni izvor informacija namijenjen učenicima osnovnih škola, koji će u nastavcima svaka dva mjeseca približavati školarcima pojam Europske unije i različite aspekte europskih integracija. Uz prvi broj EUROLIMAČA objavljen je i CD-rom pod nazivom "Putovanje jedne zvjezdice".

Pročitajte više