Milinović: Neću dozvoliti omalovažavanje žene, Ličanke, majke, kraljice

Foto: Hina

NOSITELJ liste grupe birača Darko Milinović, sadašnji župan Ličko-senjske županije, danas je u Gospiću pozvao predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i tu stranku da se povuku s izvanrednih izbora u toj županiji jer će, kako je rekao, postići najgori rezultat HDZ-a u povijesti, a ocijenio je i da je HDZ-ova lista sramotna te da bi se Plenković od nje trebao ograditi.

Milinović je na konferenciji za novinare pod nazivom "Sraman potez HDZ-a – povucite listu" rekao da je na njegovoj listi za izbore za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije 72 posto članova HDZ-a i da je više od polovice žena.

Na listi HDZ-a, s nositeljem Marijanom Kustićem, 22 posto je žena, što je za jednu stranku, potpisnicu Istanbulske konvencije," sramota i dokaz da je potpisana s figom u džepu", rekao je Milinović.

Osim toga, dodao je da je na njegovoj listi među prvih 13 kandidata sedam žena, dok su na HDZ-ovoj listi među prvih 13 kandidata dvije žene. "Mi ne podržavamo Istanbulsku konvenciju. Stranka koja podržava Istanbulsku ima 22 posto žena, samo sedam žena na listi. Lista koju ja predvodim, imamo 55 posto žena, 17 žena i 14 muškaraca. Mi nećemo dozvoliti da se omalovažava žena, Ličanka, majka, kraljica, kako se kaže u pjesmi", kazao je Milinović.

"U interesu građana i Županije spreman sam koalirati i s HDZ-om"

Milinović je rekao kako u novom sazivu Županijske skupštine očekuje između osam i 12 vijećnika te da je, u interesu županije i građana, spreman koalirati sa svima, pa i s HDZ-om.

Milinović je početkom 2018. s pozicije predsjednika Županijske organizacije HDZ-a kritizirao odluke vlade, posebno ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića "zbog kadroviranja na Plitvičkim jezerima", suprotstavio se središnjici stranke i izbačen iz HDZ-a, a dio vijećnika HDZ-a u Županijskoj skupštini tada je otkazao odanost županu.

Izgubivši potporu većine vijećnika 31. prosinca 2018. nije izglasan njegov prijedlog proračuna, što je onemogućilo funkcioniranje županije te je Županijska skupština raspuštena, a vlada RH je raspisala izbore za novi saziv koji će se održati 10. ožujka.

Pročitajte više