Milošević: Nedostaje još oko 1000 kontejnera

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

POTPREDSJEDNIK hrvatske vlade Boris Milošević izjavio je u utorak da, prema gruboj procjeni, na područjima pogođenim potresom na Banovini za sada nedostaje još oko 1000 kontejnera koji bi zadovoljili sadašnje stanje.

"Radimo svim silama da osiguramo kontejnere i krov nad glavom", rekao je Milošević za Dnevnik RTL-a i dodao kako je u ovom trenutku montirano 220 kontejnera i 106 mobilnih kućica. 

"Do kraja tjedna", naglasio je, "trebali bismo dobiti oko 100 kontejnera. To je samo onaj smještaj koji osigurava Stožer, a u pregovorima su da do idućeg tjedna dobiju još 300 kućica, a u dogovoru s domaćim proizvođačima i 200 kontejnera", dodao je. 

"Brojka oštećenih objekata nije konačna"

Poručio je i kako bi do kraja mjeseca trebali premašiti potrebu u broju alternativnih smještaja. Naveo je i da je do sada na Banovini prijavljeno skoro 22.000 oštećenih objekta.

"U gradu Zagrebu smo, za usporedbu, imali 26.000, a, nažalost, ovo u Banovini nije konačna brojka", dodao je potpredsjednik vlade RH Milošević. 

Istaknuo je i kako prema informacijama može reći da su svi ljudi na potresom stradalom području obiđeni i da je svim pružena pomoć. "Umirilo me da Crveni križ dnevno obiđe preko 50 posto svih naselja, što znači da u dva dana prođu sva pogođena naselja", dodao je Milošević. 

U božićnom ozračju, naglasio je, dobar je jedan veliki osjećaj solidarnosti među ljudima te pomoći i empatije.

"Ne radi se razlika u nacionalnosti i građani iz cijele Hrvatske pružaju pomoć, i to je najvažnije u ovo vrijeme", naglasio je Milošević. 

Pročitajte više