Ministar obrane: Vojska SCG izbjeći će novi rat na Kosovu

MOGUĆNOST širenja terorističkih akcija, nakon posljednjih oružanih napada na jugu Srbije i Kosovu, ne može se u cijelosti odbaciti a širenje sukoba zavisit će od reakcije KFOR-a kao i institucija državne zajednice Srbije i Crne Gore, izjavio je ministar obrane SiCG Boris Tadić.

"Što se nas tiče, rat će svakako biti izbjegnut. Jamčim to posebno za Vojsku SCG, koja ni u jednom trenutku u razdoblju od demokratskih promjena nije bila faktor destabilizacije, niti će to biti ubuduće", kazao je ministar Tadić za današnje izdanje beogradskog dnevnika "Blic".

"Želim vjerovati da će svaka od nadležnih međunarodnih institucija učiniti sve da se izbjegnu ratna djelovanja. Od strane Srbije i Crne Gore svakako neće biti doprinosa eskalaciji ratnih sukoba", dodao je.

Tadić je prekjučerašnje ubojstvo dvoje srpske tinejdžera i ranjavanje četvoro u selu Goraždevac kod Peći nazvao "jednim od najmonstruoznijih terorističkih zločina u Europi posljednjih godina", te dodao da je "nereagiranje ili nespremnost nadležnih, KFOR-a, nešto što zaslužuje najoštriju moguću osudu".

(Hina) tta dh

Pročitajte više