MINISTAR PRIMORAC U DUBROVNIKU SUDJELOVAO NA OKRUGLOME STOLU O SIGURNOSTI U ŠKOLAMA

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac najavio je na okruglome stolu, održanom danas u dubrovačkoj Osnovnoj školi Marina Getaldića pod nazivom "Zajedno do sigurne škole", neke mjere Ministarstva radi suzbijanja asocijalnog ponašanja mladih.

Ministar Primorac je rekao da će se Ministarstvo, među ostalim, zauzimati za vraćanje digniteta nastavnika i škola, s naglaskom na kontinuiranom praćenju rada i ponašanja svakog djeteta. "Ministarstvo će stati na stranu svih onih koji žele vratiti sigurnost u školu", istaknuo je ministar Primorac.

Po njegovim riječima, financijski će pomoći nekim projektima kako bi se spriječilo neprilagođeno ponašanje djece i mladih, te u školama osigurali pedagozi i nastavnička dežurstva.

"Izdvajamo i uvođenje tzv. sandučića povjerenja, te afirmaciju i stimulaciju pozitivnih vrijednosti, čemu će Ministarstvo posvetiti osobitu pozornost", istaknuo je ministar Primorac i pozvao sve, uključujući i medije, na suradnju radi dobrobiti djece.

Ministar je osobno potaknuo susret u Osnovnoj školi Marina Getaldića, gdje se nedavno dogodio fizički sukob dvoje učenika, zabilježen i u medijima. Nakon razgovora s učenicima, izjavio je da "djeca znaju prepoznati što je dobro, a što loše", te dodao kako "negativna selekcija neće pobijediti u školama" i da nasilnici "neće kreirati školska pravila".

Na okruglome stolu sudjelovali su i članovi Povjerenstva za praćenje pojava neprilagođenog ponašanja djece i mladih na području Dubrovnika. Istaknuta je važnost "podizanja svijesti i mijenjanja stavova", te je najavljeno predstavljanje projekta "Potraga za izgubljenim zakonom" 15. svibnja ispred crkve sv. Vlaha.

(Hina) xkcik yso

Pročitajte više