Ministar znanosti, prosvjete i športa posjetio predstavnike sindikata i škola

MINISTAR znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac posjetio je danas nekoliko školskih ustanova te je razgovarao s predsjednicima triju školskih sindikata, pozvavši ih na dijalog u rješavanju problema u školstvu.

U odvojenim razgovorima s predsjednikom sindikata "Preporod", Vinkom Filipovićem, Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Andrijom Puljevićem te predsjednikom Sindikata hrvatskih učitelja Dalimirom Kubom, Primorac je naglasio da će se zalagati za otvoren, partnerski odnos sindikata i ministarstva.

Dodao je kako od sindikata očekuje da ne bude samo socijalni, već i stručni partner u predstojećem reformiranju hrvatskog školstva. Najavio je stručni projekt "katalogizacije znanja u Hrvatskoj" te je pozvao sindikate da i u tom projektu preobrazbe našeg obrazovnog sustava daju svoj doprinos.

Istaknuo je da će upoznati premijera i Vladu s financijskim potrebama obrazovnog sustava u Hrvatskoj kako bi se osigurala što bolja kvaliteta nastave.

Predstavnici sindikata upoznali su ministra sa svojim stajalištima glede kvalitete rada školstva i problemima na koje nailaze. Pritom su iskazali zadovoljstvo što je osobno došao u njihove središnjice i iskazao volju za dijalog.

Primorac je danas posjetio Matematičko-prirodoslovnu gimnaziju u Zagrebu, Osnovnu školu u Bistri i dječji vrtić "Trnoružica", gdje se u razgovoru s djelatnicima upoznao s radom tih ustanova.

Pročitajte više