Moskva: Jača koordinacija snaga reda na sjeveru Kavkaza

RUSKE su vlasti uspostavile strukturu koja će omogućiti koordinaciju snaga reda razmještenih na sjeveru Kavkaza kako bi se još uspješnije provodila borba protiv terorizma u regiji, rekao je u četvrtak ruskome predsjedniku Vladimiru Putinu vršitelj dužnosti ministra unutarnjih poslova Rashid Nurgaliev.

Riječ je o skupinama koje će činiti časnici, visoki dužnosnici ministarstva unutarnjih poslova te pripadnici ruske tajne službe - FSB koji će od sada izravno surađivati sa čelnicima trinaest regija ili republika Sjevernog Kavkaza, rekao je Nurgaliev za rusku televiziju.

Osim toga, u spomenuto su područje poslani pripadnici specijalnih snaga ministarstva unutarnjih poslova. Radi se o oko 70 specijalaca za svaku od trinaest regija.

Ovo poboljšanje koordinacije je u subotu, nakon tragedije u školi u Beslanu u obraćanju naciji najavio ruski predsjednik. "Vaše su naredbe ispunjene. U trinaest regija Federacije, među kojima je i Čečenija, osnovali smo skupine za koordinaciju koje će biti zadužene za koordiniranje akcija snaga reda. Cilj je spriječiti eventualnu terorističku prijetnju ili upade članova naoružanih bandi", izvijestio je Nurgaliev predsjednika države.

Pročitajte više