MOSTAR: CRVENKOVSKI OBILAZI MJESTO STRADAVANJA

Makedonski premijer Branko Crvenkovski, koji je u subotu navečer doputovao u Sarajevo, obići će u nedjelju mjesto zrakoplovne nesreće nedaleko Mostara u kojoj je u četvrtak poginuo makedonski predsjednik Boris Trajkovski, potvrdili iz Vijeća ministara BiH.

Zajedno s Crvenkovskim je i bosanskohercegovački premijer Adnan Terzić.

Kako se očekuje, makedonski premijer trebao bi oko podneva obići lokaciju Matića brdo u koje je udario zrakoplov u kojem je Trajkovski i još osam putnika putovalo na Međunarodnu investicijsku konferenciju u Mostaru.

Crvenkovski će potom u Mostaru posjetiti Mrtvačnicu gdje se obavlja identifikacija i obdukcija devet tijela koja su pougljenjena nakon eksplozije zrakoplova pri udaru o tlo.

Makedonski premijer susrest će se i s dopredsjednikom Vijeća ministara BiH i ministrom sigurnosti Barišom Čolakom te imati još nekoliko razgovora s dužnosnicima koji su bili zaduženi za istragu nesreće.

Prema najavama iz Vijeća ministara BiH makedonski premijer Branko Crvenkovski će prije odlaska iz Mostara na Zračnoj luci u poslijepodnevnim satima dati izjavu za novinare.

(Hina) xzkre ybr

Pročitajte više