Mostar: Jahić i Bešlić savjetnici Wintersteina

Predsjedatelj Povjerenstva za reformu, odnosno preustroj Mostara Nobert Winterstein odredio je gradonačelnika Hamdiju Jahića i dogradonačelnika Ljubu Bešlića za svoje osobne savjetnike za pitanja Mostara.

Winterstein je u današnjoj pisanoj izjavi dostavljenoj medijima objasnio kako je takvu odluku donio, jer Jahić i Bešlić imaju značajno praktično iskustvo u vezi grada Mostara. "Jahić i Bešlić također će sudjelovati u radu Povjerenstva za reformu Mostara kao savjetnici, ali ne kao i njegovi članovi", navodi Winterstein.

Nedavno je na poticaj Visokog predstavnika Paddya Ashdowna utemeljeno novo Povjerenstvo za reformu Mostara sa Wintersteinom na čelu. Zadatak je tog Povjerenstva, u čijem su radu zastupljeni predstavnici svih šest stranaka (i vladajućih i oporbenih) iz Gradskog vijeća Mostara, da do 15. prosinca ove godine sačini prijedlog Statuta o ujedinjenju Mostara.

Prvo Povjerenstvo za preustroj Mostara se raspalo potkraj srpnja ove godine, jer su bošnjački članovi iz Stranke demokratske akcije bojkotirali njegov rad. Bošnjački su se dužnosnici tada protivili prijedlogu o ukidanju tri većinske bošnjačke općine u Mostaru.

Stranke uključene u rad novog (drugog) Povjerenstva za preustroj Mostar su se posebnim dokumentom obvezale da neće bojkotirati rad Povjerenstva do završetka mandata, do sredine prosinca.

U novom Povjerenstvu će biti zastupljeno i pet neovisnih članova za koje je Winterstein danas najavio da će ih uskoro imenovati.

(Hina) pg sb

Pročitajte više