MOSTAR: NASTAVAK ISPORUKE STRUJE ZA ALUMINIJSKI KOMBINAT

Predstavnici Elektroprivrede BiH i Daimler Chryslera danas su se dogovorili o nastavku isporuke električne energije Aluminijskom kombinatu Mostar.

Elektroprivreda BiH isporučuje struju Aluminijskom kombinatu posredstvom njemačko-američke kompanije Daimler Chrysler. Vlada Federacije BiH priopćila je da je dogovor postignut na sastanku federalnog premijera Ahmeda Hadžipašića, direktora Elektroprivrede BiH Envera Krese i predstavnika Daimler Chryslera. U priopćenju se navodi da će struje koju će Elektroprivreda BiH do kraja godine isporučivati Aluminijskom kombinatu biti skuplja za 13,26 posto u odnosu na prvih sedam mjeseci 2003. godine.

Ovim dogovorom ukinuta je opasnost od prekida proizvodnje u Aluminijskom kombinatu koja je zaprijetila nakon nedavnih najava Elektroprivrede BiH da će obustaviti isporuku električne energije ako se ne prihvati njen zahtjev za poskupljenjem od 20 posto.

Pregovori o cijeni električne energije za 2004. godine trebaju biti dovršeni najkasnije do 1. studenoga, dodaje se u priopćenju Vlade Federacije BiH.

Pročitajte više