Muškarac brutalno izvrijeđao policajca, psovao mu majku i sestru. Mora platiti kaznu

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Prema prošlotjednoj presudi, jedan muškarac je 31. prosinca lani u policijskoj postaji u Zagrebu vrijeđao i omalovažavao policijskog službenika.

Kako piše Danica, muškarac je izvrijeđao policajca nakon što su ga oko 3.30 ujutro priveli u postaju. "Ti si glup, nitko si i ništa, je*at ću ti mamu i sestru, govno jedno policijsko", govorio mu je.

Bio je pijan i šepao je

"Od ranije sam imao ozlijeđenu glavu u događaju koji nije vezan za ovo, ali moram reći da je policija prema meni postupala grubo. No, nije točno da sam to rekao policajcu, to nije moj rječnik", branio se muškarac na sudu.

Svjedočio je i policajac kojeg je izvrijeđao. Naglasio je kako se to dogodilo prije smještaja u prostoriju za zadržavanje, kad je uhićenog trebalo pregledati površinski.

"Privedeni mi to uporno nije dopuštao te me je tijekom ovog pregleda vrijeđao. Nakon toga kolega i ja bili smo ga prisiljeni spustiti na pod kako bi mogli obaviti pregled, a potom je smješten u prostoriju za zadržavanje", rekao je policajac.

U trenutku privođenja, ističe on, muškarac je šepao na jednu nogu i imao je posjekotinu na stražnjem dijelu glave. Bio je vidno alkoholiziran, pa mu je pružena liječnička pomoć.

Sutkinja je Tihomira proglasila krivim i kaznila sa 700 eura te mora platiti 50 eura troškova postupka. Presuda je nepravomoćna.

Pročitajte više