Msgr. Barišić predvodio božićnu misu u katedrali sv. Dujma

Nadbiskup splitskomakarski msgr. Marin Barišić predvodio je današnje središnje božićno slavlje u katedrali sv. Dujma u Splitu.

Rođenje Božjeg sina je svjetlo što je došlo u tamu jer je tada Bog postao čovjekom iz ljubavi prema nama, rekao je nadbiskup splitsko-makarski, napominjući kako živimo u mentalitetu skepticizma i sumnje u rečenicu: "Bog postade čovjekom."

Nije dobro ako je čovjek bez istine i danas slavimo tu istinu, rekao je, dodajući kako je Božić bio istina i u prošlim teškim vremenima, kada se zabranjivalo njegovo slavlje.

"Isus svojima dođe kao djetešce i njegovi ga ne primiše, a susret Isusa sa svojima traje i danas", rekao je msgr. Marin Barišić.

"Isus dolazi k nama kao malo nezaštićeno dijete, a ne nikakvom silom kojom je čovjeka mogao svladati. On želi našu ljubav, a ne poraz ljudski. On želi da sve bude po mjeri čovjeka, da zakoni i propisi budu po mjeri čovjeka", istaknuo je msgr. Marin Barišić.

"Ali, postojala je i postoji odbojnost prema tom djetetu koje kuca na sve strane, odbojnost koja je zapravo egoizam i strah da netko može oduzeti našu moć. Puno je nepovjerenja među ljudima, a betlehemsko dijete koje kuca želi rasvijetliti to nepovjerenje", rekao je nadbiskup splitsko-makarski.

Nadbiskup splitsko-makarski božićnu je misu poslijepodne služio za zatvorenike u splitskom zatvoru na Bilicama.

(Hina) xmerc yjn

Pročitajte više